Menu

Welkom

Robert DaalmeijerEerst even dit, alvorens u mijn werk gaat bekijken.
Alle foto’s zijn ter indicatie. Het is namelijk niet eenvoudig om goed duidelijke foto’s van schilderijen te maken. Meestal verandert de kleur of vallen details weg.

Een veel gemaakte opmerking is: “Dat schilderij lijkt wel een foto!” Een compliment? Nee, zeker niet! Probeer maar een foto te maken, zoals ik een schilderij maak. Het gevoel dat ik erin leg kan niet door een camera gedaan worden. Je komt misschien een eind in de richting als de foto op een computer zou worden bewerkt, maar dan nog is het iets totaal anders en dat is maar goed ook, wat mij en mijn collega’s betreft.
Ja, er zijn ook fotorealisten die schilderen alsof het een foto betreft, maar zelf kan ik dit niet begrijpen. Waarom een foto van een foto? Het gaat mij erom dat wat ik ook schilder, er iets gaat gebeuren in het onderwerp waardoor het bijna tot leven komt. Er iets magisch mee gebeurt. Iets waar men eerder langs liep zonder er aandacht aan te schenken, maar waar men niet meer omheen kan nadat ik het geschilderd heb.

Als u mijn schilderijen echt wilt zien, nodig ik u van harte uit om telefonisch een afspraak te maken. Natuurlijk kunt u ook een expositie bezoeken waar mijn werk tentoongesteld wordt.

Robert Daalmeijer

Pin It on Pinterest

Share This