Menu

Schilderlessen

lesgevenGalerie De Duig staat bekend om het lesgeven naar de natuur. Dat wil zeggen dat er wordt gewerkt met behulp van voorwerpen die in de galerie aanwezig zijn en dat deze zo gedetailleerd mogelijk worden weergegeven op doek, paneel of papier. 

U leert er niet alleen de techniek, maar u leert er vooral kijken. Niet voor niets roept Robert altijd: “80% kijken, 20% doen, dan komt het schilderij er vanzelf!”.

Er wordt in Galerie De Duig niet alleen lesgegeven aan mensen die hobbymatig schilderen. Steeds vaker komen er ook mensen die in hun beroep iets met tekenen te maken hebben lessen volgen bij Galerie De Duig.
Eveneens vinden steeds meer leerlingen van de academie hun weg naar de galerie, omdat het fijnschilderen zoals de oude meesters dit deden elders nauwelijks wordt onderwezen.

Zo’n 75 cursisten, van heinde en verre (o.a. Zuidland, Dordrecht, Leiden en zelfs Amsterdam), komen wekelijks gemotiveerd naar Galerie De Duig in Vlaardingen om teken- en schilderlessen te volgen. Zij werken op eigen tempo aan een eigen (gekozen) onderwerp in groepen van ongeveer 10 cursisten.

Dit jaar geeft Robert alweer 20 jaar les in Galerie De Duig!

Meer informatie: www.galeriededuig.nl.