Menu

Realisten 2015

Antieke flessenhalsjes

Antieke flessenhalsjes, 2015
olieverf op paneel, 24 x 18 cm

Een jaar verder…

De ORT staat alweer voor de deur. Ongelofelijk hoe snel de tijd voorbij vliegt. Maar niet stilgezeten. Althans, daar bedoel ik mee: ik heb veel gedaan! En dat doe ik nog steeds. Gelukkig maar.

De Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling is een expositie waar ik ieder jaar met volle teugen naar uitkijk: Wat zal ik er heen brengen? Wat wil ik laten zien? Groot of klein werk? Het verandert nogal eens, in de loop naar Appingedam.

Mijn nieuwe thema, gericht op glas, ligt eigenlijk even stil op dit moment. ‘Blik op glas’ moet maar even geduld hebben, mits ik mezelf in drieën kan delen en hoe handig zou dat zijn! Eén voor de lessen en workshops. Eén om de exposities te regelen en om aan eigen werk te werken. En één om oogportretten te schilderen. Ik kreeg namelijk het grandioze idee om ‘even’ minimaal honderd ogen te schilderen van Vlaardingers, bekend en onbekend, jong en oud. Maar natuurlijk worden dit er geen honderd, maar veel meer, want sommigen willen een tweede en weer anderen zelfs een derde oog. Ik wil er in ieder geval honderd laten veilen en de opbrengst ervan doneren of besteden aan een goed doel. Een doel waarvan ik vind dat er behoefte aan is bij de Vlaardingse burger. Inmiddels is er een ware hype ontstaan. Iedereen lijkt wel een oogportret van zichzelf of iemand anders aan de muur te willen. Waar ben ik aan begonnen? Mijn tong werkt sneller dan mijn verstand. Maar belofte maakt schuld en ik ben al aardig op dreef.

Natuurlijk gaan bovengenoemde werkzaamheden ook gewoon door. Geduld is een schone zaak. Oh ja, ik moet nog opruimen én de muren schilderen… En ik had het toch nog niet zo druk. ADHD is best vermoeiend.

Jangtsekiang

Jangtsekiang [1], 2015
olieverf op paneel, 37,5 x 20 cm

Pin It on Pinterest

Share This