Menu

Realisten 2014

Chinese_lampionnenthee

Chinese lampionnenthee, 2014, olieverf op paneel, 60x45cm

Sinds 2012 werk ik uitsluitend in thema’s en series.
De jaren 2012 en 2013 stonden in het teken van het menselijk oog: Ogen van zowel bekende als onbekende personen, waarvan één oog werd geschilderd op een paneel van 10 x 10 cm.
De jaren 2013 en 2014 staan in het teken van oude en antieke blikken: Op al deze blikken staat vaak een portret of mensfiguur afgebeeld, precies waar het mij om te doen is; hierdoor krijg je niet alleen een schilderij van een oud of antiek blik, maar er gebeurt nog net iets meer. Vaak zijn het schitterende afbeeldingen waar je weinig aan hoeft toe te voegen. Ook voor de toeschouwer is het vaak een herkenning van toen: even een nostalgisch moment. Het leuke vind ik zelf dat geen enkel blik overeenkomt met het werkelijke blik: als je goed kijkt zie je toch dat het niet exact hetzelfde blik is.

Inmiddels heb ik ruim voldoende schilderijen voor een solo-expositie in eigen huis. Deze expositie zal ‘Oog en Blik’ heten, waarbij ik zal verwijzen naar het lesgeven, wat ik met ingang van september dit jaar alweer 15 jaar doe, terugkijkend lijkt dit een ogenblik.
Ruim 30 blikken zowel groot als klein en ruim 20 ogen zullen tentoongesteld worden.

Vanaf oktober 2014 stap ik over op antieke en oude flessen, een thema waar ik nu al naar uitkijk. Dit zullen voornamelijk grote werken zijn. Ik bruis nog van de ideeën en inspiratie, dus ik kan nog jaren vooruit. Al zijn het roerige en hectische tijden, ik zal gewoon doorgaan!

Robert Daalmeijer
Realisten 2014

Jugendstil_met_stilleven

Jugendstil met stilleven, 2014, olieverf op paneel, 40x50cm

Pin It on Pinterest

Share This