Menu

Biografie

Robert DaalmeijerRobert Daalmeijer (1972) is autodidact. Al op de kleuterschool besteedde hij veel van zijn tijd aan tekenen, toen al met opvallend veel oog voor detail en verhoudingen.

Rond zijn twintigste jaar is Robert begonnen met schilderen. In het begin stonden vooral verweerde objecten en vergane voorwerpen uit de natuur centraal in zijn stillevens. Deze onderwerpen komen nog steeds voorbij in zijn werk, onder meer vergezeld van oude poppen, flessen en blikken.
Tegenwoordig schildert hij verschillende thema’s, maar is zijn werk altijd herkenbaar, zowel door eigen stijl als door het kleurgebruik. Ook de mens is zo nu en dan vertegenwoordigd in zijn schilderijen, soms als portret en regelmatig als slechts één enkel oog (zie: www.oogportretten.nl).

Herkenbaar in zijn werk is de verstilling van het onderwerp, een magische sfeer en soms een ongedefinieerd gevoel; melancholiek of onbehagelijk. De toeschouwer is niet zomaar uitgekeken!

Sinds 2000 geeft Robert wekelijks teken- en schilderlessen en organiseert hij in de wintermaanden workshops voor beginnende en gevorderden schilders.
Steeds vaker stromen zijn leerlingen door naar de kunstacademie.

In 2012 is hij galeriehouder geworden van Galerie De Duig. In deze galerie worden maandelijks exposities georganiseerd van zowel bekende als minder bekende kunstenaars. Ook worden hier exposities getoond van werk van zijn leerlingen.

Robert exposeert regelmatig in verschillende bekende galeries verspreid door Nederland. Zijn schilderijen bevinden zich inmiddels in het binnen- en buitenland en zijn opgenomen in verschillende collecties.